Care sunt avantajele unei motocoase termice profesionale ?

Care sunt avantajele unei motocoase termice profesionale ?

Terenul in panta, abrupt sau cu tufis este adesea greu de accesat cu masina de tuns iarba si devine cosmarul gradinarului. Cu toate acestea, solutii exista si printre ele, gradinarii buni recomanda motocoasa profesionala 4 timpi Alpin Profi 5600. Descopera toate avantajele acestui instrument care iti va schimba viata.

Acces usor in toate colturile

Pentru o finisare perfecta a contururilor copacilor, inaccesibile cu o cositoare sau pentru intretinerea unui parc mare acoperit de iarba inalta, o motocositoare termica este instrumentul ideal. Fara constrangerea unui fir de transportat sau de conectat la mai multe extensii, permite libertate totala de miscare. Nu este nevoie sa stai langa o priza electrica si nu mai exista riscul de a taia cablul de alimentare!

Motocositoare pe benzina: o gama larga de modele

In functie de dimensiunea terenului tau si de munca de facut, expertii iti ofera o gama larga de motocoase: cu doua fire pentru taierea iarba sau iarba inalta, cu 4 fire pentru iarba cu adevarat foarte inalta, cu 3 sau 4 dinti pentru arbusti sau maracini si modele chiar mai puternice pentru terenuri foarte stufoase.

Operare foarte simpla

Avantajul motocoasei termice este ca trebuie doar sa o alimentati cu benzina si putin ulei. Odata plin, autonomia este destul de mare.

In plus, exista diferite modele in functie de nevoi si pentru confortul gradinarului: modelul cu maner circular, care ofera avantajul manevrarii sculei in profil, pentru a perfectiona finisajele si pentru a controla mai bine atat plivitul, iar masina sau ghidonul cu doua capete care face posibila cosirea din fata, mai usoara pentru munca grea si care face posibila deplasarea mai rapida inainte.

Totusi, in functie de model, schimbarea liniei de taiere sau a capului poate fi mai mult sau mai putin usoara. Unele modele necesita dezasamblare partiala, in timp ce altele nu. Trebuie sa ai grija sa alegi modelul care ti se potriveste cel mai bine.

Echipament aditional

Ca orice masina de gradinarit, manevrarea unei motocositoare termice nu este lipsita de riscuri. De asemenea, este mai bine sa te echipezi corespunzator: hamul, in primul rand, face posibila usurarea greutatii masinii si sa ramai intr-o pozitie dreapta, pentru a nu-ti rani spatele.

De asemenea, se recomanda purtarea ochelarilor de protectie in caz de pietre zburatoare, sau iarba ascutita sau spini in ochi. In sfarsit, nu o folosi niciodata fara incaltaminte adecvata: pantofi de siguranta sau mai bine, cizme de cauciuc in caz de intalniri neprevazute de genul celor care se taraie prin iarba.

Utilizare reglementata

Ca si in cazul masinii de tuns iarba, motocoasa este supusa reglementarilor. Chiar daca unele modele sunt mai silentioase decat altele, poate provoca poluare fonica.

Curatarea terenurilor

Pentru toti cei care locuiesc in unele zone, din cauza incendiilor, si in atentia tuturor proprietarilor de teren, este bine de retinut ca defrisarea si intretinerea terenului este o obligatie pentru bunastarea si siguranta tuturor. Cu atat mai mult motiv pentru a te echipa cu o motocositoare termica.

In cele din urma, chiar daca plivitul este mult facilitat cu o motocositoare termica, unealta are o anumita greutate si este ascutita. Evita sa o lasi la indemana copiilor!