Cand trebuie sa vizitati un medic ginecolog?

Cand trebuie sa vizitati un medic ginecolog?

Ginecologii sunt profesionisti in domeniul medical specializati in sistemul reproducator feminin. Acestia pot ajuta la depistarea si diagnosticarea oricaror probleme legate de menstruatie, ovulatie sau organele de reproducere.

Daca aveti menstruatii neregulate, relatii sexuale dureroase, scurgeri neobisnuite sau daca aveti antecedente de boli cu transmitere sexuala sau interventii chirurgicale pelviene anterioare, atunci un ginecolog va poate oferi sfaturi suplimentare si va poate raspunde la orice intrebari pe care le aveti. Cand ar trebui sa va faceti o programare la unul? Iata ce trebuie sa stiti…

Cum sa alegi un ginecolog?

Inainte de prima vizita la un ginecolog, ar trebui sa va familiarizati cu medicii din aceasta zona, cu specialitatile acestora si cu tipurile de servicii pe care le ofera. Puteti face acest lucru online sau cerandu-i o recomandare medicului dumneavoastra de familie.

Daca vizitati un ginecolog pentru prima data, este posibil sa va simtiti nervoasa sau anxioasa. Este normal sa fiti nelinistita in legatura cu vizita la un ginecolog pentru prima data. Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va pregati pentru vizita.

– Aflati la ce sa va asteptati cand vizitati un ginecolog.

– Faceti cercetari cu privire la tipurile de servicii pe care le ofera ginecologii.

– Pregatiti-va orice intrebari pe care le puteti avea.

– Aduceti cu dumneavoastra un prieten sau un membru al familiei, daca va simtiti mai confortabil in companie.

Perioade neregulate si menstruatie intarziata

Daca aveti perioade neregulate sau menstruatie intarziata, poate fi enervant. Este posibil sa aveti atacuri de panica sau sa va intrebati in permanenta daca sunteti insarcinata sau daca aveti o afectiune medicala subiacenta. S-ar putea sa va intrebati cand va puteti astepta sa va revina menstruatia sau cand veti putea concepe un copil.

– Anomaliile in menstruatie pot fi cauzate de o serie de factori.

– Menopauza prematura este una dintre cele mai frecvente cauze ale menstruatiei anormale. Daca va confruntati cu menstruatii anormale, vizitati un ginecolog pentru a determina cauza.

– Menopauza prematura poate fi tratata si, in unele cazuri, ciclul menstrual poate fi restabilit.

– Un ginecolog va poate examina si va poate recomanda diferite teste de diagnosticare pentru a determina cauza menstruatiei intarziate.

Infectii ale organelor de reproducere

Daca ginecologul dumneavoastra detecteaza o infectie a organelor de reproducere, va va prescrie tratamentul adecvat. Unele infectii pot fi tratate cu antibiotice. Infectiile cu transmitere sexuala, cum ar fi gonoreea si chlamydia, pot fi tratate cu medicamente antivirale.

Daca un ginecolog detecteaza o infectie la nivelul organelor de reproducere, acesta va folosi, de asemenea, un test de tamponare pentru a detecta tipul de infectie si sensibilitatea acesteia la antibiotice.

Acest test este folosit pentru a identifica microorganismele, cum ar fi bacteriile si virusii. In cazul in care un ginecolog detecteaza o infectie la nivelul organelor de reproducere, vi se va recomanda sa va abtineti de la relatii sexuale pana cand infectia este tratata si eliminata.

Nu este neobisnuit ca femeile sa uite de controalele ginecologice lunare pana in ultimul moment. S-ar putea sa nu stiti ca aveti nevoie de un control pana cand incepeti sa aveti probleme cu menstruatia sau pana cand se intampla ceva neobisnuit. Cu toate acestea, este intotdeauna mai bine sa fiti pe faza si sa va rezervati o programare la o ginecologie Mures.