Cand se impodobeste bradul de Craciun?

Cand se impodobeste bradul de Craciun?

Odata cu sfarsitul toamnei si inceputul iernii, inca din primele zile ale lunii decembrie, deja incepem sa ne gandim cu drag la ziua in care vom impodobi bradul de Craciun.

Bradul de Craciun este un semn de trainicie si innoire, asa ca in mod evident nu trebuie sa lipseasca in perioada sarbatorilor de iarna, din nici o casa.

Indiferent ca discutam despre casele in care locuiesc familii fara copii, sau ca discutam despre casele unde locuiesc familii care au copii, cu siguranta bradul de Craciun nu ar trebui sa lipseasca, si nici nu lipseste.

In trecut, existau pe piata doar brazii naturali, care trebuiau sa fie cumparati cam cu o zi sau doua zile inaintea sarbatorilor de iarna, pentru a nu se scutura. Cei care optau pentru un molid, si il cumparau cu 5-6 zile inainte de Craciun, cu siguranta aveau surprize neplacute in zilele de sarbatoare, pentru ca deja pomul se scutura.

Bradul de Craciun : natural sau artificial?

In ultimii ani insa, pe langa brazii naturali, o alternativa a acestora este reprezentata de catre brazii artificiali, iar foarte multe familii au inceput sa isi indrepte atentia spre un astfel de brad.

Oarecum este fireasca aceasta alegere a oamenilor, pentru ca daca stam sa ne gandim bine, un brad de Craciun artificial, il poti cumpara de pe la inceputul lunii decembrie, si il vei putea impodobi cand iti vei dori.

Atunci cand ai un brad artificial, pe langa faptul ca il poti cumpara si impodobi oricand vrei, mai ai si avantajul faptului ca poti sa impodobesti bradul si in anii urmatori, asa ca vei face o economie.

Sunt insa si familii care isi doresc ca in perioada sarbatorilor de iarna, in casele lor sa se simta miros de brad, asa ca isi vor indrepta atentia numai si numai spre un brad natural.

bradul de Craciun

Bradul de Craciun poate fi si un molid!

Cei care nu au au un buget prea mare de achitizitie, isi vor indrepta atentia spre un molid, pentru ca aceasta este varianta cea mai la indemana si cea mai ieftina pentru toti cei care isi doresc un brad natural de sarbatori.

Vei putea sa gasesti insa si brazi mai frumosi si mai eleganti decat molidul, cum ar fi de exemplu un brad din specia Nordmann, sau un brad argintiu din specia Nobilis, insa nici un brad din specia Pungens nu ar fi unul de neglijat.

Toti acesti brazi naturali si argintii au preturi mai mari decat molidul, insa daca stii unde sa cauti brazi de Craciun, vei putea sa gasesti brazi naturali si argintii, la preturi foarte atractive.

Decat un molid, mai bine un brad artificial

Ei bine, acesti brazi sunt mult mai rezistenti decat molidul, asa ca ii poti impodobi chiar si cu cate 4 – 5 zile inaintea Craciunului, pe cand, daca iti vei indrepta atentia spre un brad natural din specia molidului, acesta cam in ajunul Craciunului ar trebui impodobit, pentru a nu se scutura chiar de Craciun.

Brazii argintii vor fi mai rezistenti si nu se vor scutura cu siguranta, asa ca vor putea sa fie pastrati chiar si pana dupa revelion, pe cand molidul, se va scutura mai mult ca sigur.