Avantajele unei construcții din cărămidă

Când construiești o casă pentru prima dată, te confrunți cu multe situații cu care nu credeai că te vei întâlni vreodată. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și astfel ești pus la încercare în fiecare moment. Deși presupune o mare cheltuială de timp și o implicare exemplară, construcția unei case are mereu final fericit. Când totul este terminat, aranjat și frumos decorat parcă toate orele de stres sunt date uitării și te bucuri de rezultatul final alături de familia ta.

Construirea unei case exclusiv din cărămizi poate fi costisitoare, dar este o investiție ce își va scoate banii mai repede decât ai crede. Pereții interiori din cărămizi ajută la reglarea temperaturii, deoarece depozitează atât căldura cât și aerul rece. Iarna, pereții oferă căldură, în timp ce într-o zi fierbinte de vară au un efect răcoritor. Acest lucru creează în interior un climat plăcut, ceea ce înseamnă un mediu sănătos pentru casa ta.

Pe lângă confort, o clădire construită din cărămizi are și câteva avantaje financiare. Casele realizate în întregime din cărămizi costă mai puțin pe termen lung, deoarece au nevoie de mai puțină energie pentru încălzire. Cercetările au demonstrat că pereții din cărămidă sunt cei mai utili când vine vorba de un consum redus de energie, deoarece pereții susțin în mod eficient sistemul de încălzire al casei și, de asemenea, absorb umiditatea.
În cele din urmă, un lucru important de menționat este faptul că o casă ridicată din cărămidă este mai atractivă ca design și mult mai valoroasă comparativ cu alt tip de construcții.

Dacă te gândești din ce în ce mai mult la varianta de a construi viitoarea locuință din cărămidă, experții de la proactiv.ro te vor ghida către cea mai bună variantă pentru realizarea casei visurilor tale.

Casă complet realizată din cărămidă? Cum?

Într-o casă construită exclusiv din cărămizi, fațada și pereții interiori sunt evident din cărămidă. Decizia de a opta pentru această variantă de construcție vine la pachet cu foarte multe beneficii printre care durabilitatea și valoarea crescută a imobilului la o viitoare vânzare.

Beneficii reale

Un perete interior din cărămidă nu se deteriorează la fel de repede ca un perete din alte materiale. Are o durabilitate mai mare  și poți uita de crăpăturile inestetice care apar pe alte tipuri de pereți.

100% Natural

Cărămida este un material natural, care nu are impact asupra mediului. Acestea sunt arse la temperaturi atât de ridicate încât materialele organice sunt eradicate. În plus este un material de construcție reciclabil care poate fi reutilizat pentru alte construcții.

Investiție inteligentă

O casă realizată în întregime din cărămizi este o investiție atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Acest fapt se datorează tocmai eficienței în a menține temperaturi optime în interior indiferent de anotimp.

Păstrează căldura și aerul rece

Cărămida este un material greu care stochează căldura și aerul rece. Astfel, pe timpul iernii utilizezi  mai puțină energie pentru încălzire, iar pe timpul verii te scutește de costul achiziției unui aparat de aer condiționat cât și de costul energiei pentru a-l pune în funcțiune.

SST …

Cărămida oferă cea mai bună absorbție a zgomotului între camerele unei case. Același lucru se aplică și pentru zgomotele din exterior care sunt mult atenuate datorită pereților groși.

Poate că te-ai decis deja sau poate că încă ești în căutarea celui mai bun material pe care l-ai putea utiliza pentru construcția casei tale. Un lucru este sigur: când îți vei termina casa, vei petrece multe ore înăuntrul ei. Așa că alege înțelept și transformă noua clădire, în căminul pe care l-ai visat, primitor, călduros și cu un climat sănătos.