Avantajele decorarii unui dormitor cu benzi LED

Avantajele decorarii unui dormitor cu benzi LED

Decoratiuni interioare unice, o mai buna omogenitate luminoasa, un control sporit asupra puterii de lumina. Avantajele fixarii unei benzi LED la tavanul dormitorului sunt numeroase. Iata toate informatiile de care ai nevoie pentru a te ajuta sa alegi si sa instalezi acest tip de kit banda led.

Benzi LED pe tavanul unui dormitor foarte mare

Instalarea unei benzi LED pe tavan iti permite sa beneficiezi de mai multe tipuri de iluminat:

  • Iluminarea cu accent: pentru a evidentia o parte din camera sau elemente decorative si mobilier.
  • Iluminare ambientala: pentru a crea o atmosfera cu culori si luminozitate personalizate.
  • Iluminare generala: pentru a avea o sursa principala de lumina cu luminozitate reglabila si uniforma.

Tipurile de benzi LED care pot fi asezate pe tavanul dormitorului

Benzi LED de 12V pentru dormitor

Lumina benzi 12 V este cea mai comuna in piata interna si plafoanele camerelor. Suporta doar o lungime a conexiunii de 5 metri. Deci, trebuie sa utilizezi amplificatoare pentru a pastra o usoara omogenitate daca doresti sa utilizezi o banda mai lunga. In plus, acest tip de banda trebuie atasat si unui transformator.

Banda de 24V

Banda 24V cu LED-uri are caracteristici similare cu banda anterioara. Singura sa diferenta fata de acesta din urma este ca accepta o lungime a conexiunii de 10 metri. Cu aceasta tensiune putin mai puternica, va trebui sa utilizezi mai putine amplificatoare sau niciunul in cazul in care lungimea necesara a benzii nu depaseste 10 metri.

Banda LED RGB pentru tavanul dormitorului

Banda LED-uri RGB iti permite sa creezi o atmosfera personalizata si o poti modifica dupa cum doresti. Intr-adevar, acest accesoriu echipat cu LED-uri de 3 culori (rosu, verde, albastru) iti ofera multe posibilitati de combinatii si iti permite sa creezi decorul care ti se potriveste datorita unui controler RGB furnizat impreuna cu banda LED.

Cum sa alegi banda LED pentru tavanul dormitorului?

Atunci cand alegi banda LED pentru tavanul dormitorului, trebuie sa te bazezi pe mai multe criterii de selectie.

Culoarea iluminarii si temperatura culorii

Pentru un dormitor, te sfatuim sa optezi pentru un alb cald. Aceasta temperatura de culoare iti permite sa creezi o atmosfera calda portocalie ideala pentru lectura, odihna si relaxare. In ceea ce priveste albul neutru si albul rece, acestea sunt mai potrivite pentru incaperile care invita la activitate (baie sau bucatarie).

Daca doresti si sa dai culoare decorului din dormitor, poti alege un kit banda led RGB pentru tavanul dormitorului. Iti permite sa schimbi culoarea iluminarii ori de cate ori doresti.

Lungimea si dimensiunea LED-urilor pentru o banda LED pentru dormitor

Exista 4 modele de dimensiuni LED, fiecare cu specificul lor. Dar pentru tavanul unei camere, este mai bine sa optezi pentru o banda LED cu jetoane de 35 mm x 28 mm. Motivul? Acest tip de LED ofera o luminozitate calda care se potriveste perfect nevoilor unui dormitor.

Numar de LED-uri

In comert, este posibil sa gasesti benzi de lumina cu 30, 60 sau 120 de LED-uri pe metru. Pentru tavanul unei camere, cea mai buna alegere este o banda cu 30 sau 60 de LED-uri pe metru.