Atmosfera unica la Targul de Craciun din Budapesta

Vrei sa sa simti cu adevarat magia sarbatorilor de iarna, dar iti doresti ca de data asta sa incerci si ceva nou? S-a deschis un targ de Craciun in Budapesta pe care nu trebuie sa il ratezi! In piata Vorosmarty din Budapesta, adica exact in centrul capitalei Ungariei, are loc in fiecare an in perioada Craciunului un targ cu o atmosfera unica.

Daca nu ai fost niciodata la un astfel de eveniment, ti se va parea cu siguranta fabulos, iar daca deja ai fost intr-un alt oras din Romania sau din alta tara, vei avea ocazia sa participi la un eveniment unic si mai lung decat cel de la Viena, de exemplu.

Atmosfera va fi intretinuta de diverse stiluri de muzica, cum ar fi folk, blues, soul, crossover, jazz si altele. Desi poti sa vizitezi targul pe timp de zi, cea mai frumoasa atmosfera se simte dupa lasarea serii.

Daca esti interesat sa cumperi ceva, gasesti aici reprezentanti ai artei populare care isi vand creatiile. Multe dintre aceste creatii sunt frumos impachetate sub forma de cadouri de Craciun. Acestea sunt realizate doar din materiale naturale, folosindu-se tehnicile populare, adica sunt realizate numai manual.

Obiectele artizanale sunt comercializate in peste o suta de casute din lemn. Gasesti aici papusi din ceramica, diverse obiecte din lemn, genti de piele, caciuli din piele naturala, manusi, fulare si chiar decoratiuni din fan.

Inafara de articolele artizanale, la acest targ poti sa gusti din delicatese de sezon si preparate traditionale: pastrav la gratar de carbuni, gulas de peste, sau altele si sa te incalzesti cu un vin fiert si scortisoara.

Budapesta este o capitala prin care trece Dunarea, iar piata in care are loc Targul de Craciun din Budapesta este la foarte mica distanta de apele Dunarii.

Acest loc este vizitat iarna de milioane de turisti, tocmai pentru Targul de Craciun, care a fost declarat cel mai frumos targ din Europa. In capitala Ungariei se tin si alte evenimente de acest gen, insa targul de Craciun din Piata Vorosmarty este cel mai mare si cel mai renumit.