Asternutul pentru pisici: 6 lucruri de stiut!

  1. Litiera unica ramane cea mai apreciata

Pentru confortul pisicii, exista doua tipuri principale de litiera pentru pisici: litiera si casa cu toaleta. Litiera este cea mai simpla referinta: este o cutie de plastic cu margini inalte. Complet deschis, este un produs non-estetic pentru proprietar, dar adesea aclamat de feline.

In ceea ce o priveste, casa cu toaleta pentru pisici, similara cu o casa, consta dintr-un cos accesibil printr-o cutie de pisici acoperit cu un capac. Este un produs estetic si ofera o anumita intimitate.

Insa daca pisicii, nu-i place una dintre variante, ea va merge sa-si faca treaba in alta parte!

  1. Asternutul nu trebuie curatat prea des

Pisicii ii place sa-si simta mirosul fiindca acesta este linistitor pentru ea. Probabil ati observat: cand ii curatati litiera, el se grabeste sa-si faca treaba. Mirosul sau fiind indepartat in timpul curatarii, el incearca sa il imprime din nou cat mai rapid posibil. Astfel, este recomandabil sa nu eliminati excrementele si urina de indata ce felina si-a facut treaba.

Excrementele trebuie indepartate zilnic, in timp ce asternutul de pisica murdar cu urina poate fi indepartat doar o data la doua pana la trei zile, cu frecventa curatarii in functie de cat de des urineaza pisica. In cele din urma, depinde si de tipul de asternut utilizat.

  1. Litiera trebuie sa fie intr-un loc de trecere

Litiera trebuie sa fie intr-un loc linistit si accesibil pentru ea. Chiar daca nu pare foarte estetic, nu puneti litiera pisicii intr-un loc zgomotos si mare sau, dimpotriva, intr-un colt mic indepartat si uitat al casei tale.

  1. Asternutul parfumat poate deranja pisica

Utilizarea unei litiere parfumate sau a unui ansamblu joaca pisici este placuta pentru familie, deoarece tinde sa mascheze mirosurile urate. Asa cum am mentionat mai devreme, pisicii ii place sa aiba mirosul in litiera iar daca aceasta este parfumata pisica o sa aibe probleme incercand mereu sa il acopere cu al ei.

  1. Cand o felina nu apreciaza asternutul sau…

… isi face treaba in alta parte!

Pentru mai multi factori, altii decat cei medicali, pisica poate fi murdara.

In primul rand, litiera sau casa de toaleta poate sa nu fie potrivita. Unor pisici le place intimitatea unei case ce toaleta, in timp ce altele vor sa isi faca nevoile in aer curat.

In cele din urma, cel mai adesea, asternutul de pisica pe care l-ati ales poate sa nu fie apreciata de felina dvs., mai ales daca este parfumata, face zgomot sau este tare.

  1. Se intampla ca unele pisici sa-si manance asternutul

Daca pisica este inca tanara, nu va faceti griji. Este necesar sa o educati deoarece trebuie sa inteleaga ca asternutul nu este comestibil.

Pe de alta parte, in cazul unei pisici adulte care adopta brutal acest comportament, trebuie luata in serios. Foarte des, acest lucru se observa cu asternut mineral: o pisica care o ingereaza face acest lucru deoarece are o deficienta minerala sau este anemica, aceste asternuturi continand fier. Acest lucru se observa si la pisicile cu pica sau SIDA. Incercati sa schimbati asternutul si sa-i respectati atitudinea. Dar daca comportamentul persista, este imperativ sa va consultati medicul veterinar.

Speram ca ati aflat lucruri noi despre asternutul de pisici si cum acesta poate afecta comportamentul pisicii iar datorita acestor noi informatii o sa puteti avea grija mai bine de pisica dumneavoastra.