8 motive pentru a alege un leasing auto

Pe masura ce obiceiurile se schimba, din ce in ce mai multi soferi se indreapta acum spre a inchiria o masina, mai degraba decat sa o cumpere in mod absolut. In loc sa economiseasca si sa cumpere un vehicul, nou sau folosit, un procent covarsitor de oameni acum opteaza pentru rate lunare pentru o anumita perioada de timp.

Unii aleg sa cumpere masina la sfarsitul contractului de leasing auto, iar altii dau pur si simplu o noua suma de bani si aleg o alta masina. Dar de ce aceasta schimbare? Se intampla pentru ca este mai ieftin? Ca specialisti in leasing, am incheiat topul celor 8 motive pentru care credem ca soferii, vechi si noi, au in vedere leasing-ul pentru cumparare si de ce poate fi viabil din punct de vedere financiar.

Nu sunt sume mari pe care sa le platiti in avans

Poate parea evident, dar pentru a cumpara o masina in totalitate, vei avea nevoie de o suma mare de bani, mai ales daca te uiti la masini noi. Achizitioneaza masina in intregime, ceea ce inseamna ca te ocupi integral de acel punct.

Daca ai o suma mare de bani sau economii si iti poti permite o masina noua pe care o doresti, atunci este o optiune extraordinara, mai ales daca esti fericit sa pastrezi masina mai multi ani si sa nu te deranjeze deprecierea valorii acesteia in momentul in care doresti sa o vinzi.

Chiar daca sunteti in cautarea unei masini uzate, pentru o suma mai mica de bani in avans, acest lucru vine si cu riscuri cum ar fi problemele mecanice si, prin urmare, costurile continue de intretinere. Oricare dintre optiuni te va face sa te indrepti spre o suma mare initiala, care, asa cum arata tendintele, soferii se indeparteaza din ce in ce mai mult.

Poti sa conduci o masina pe care nu ti-o poti permite sa o cumperi

Daca oamenii au bani pentru a cumpara o masina noua in avans sau nu, totusi pare ca majoritatea aleg sa cumpere in leasing. Pentru cei care au fonduri, dar sunt inca in leasing, este probabil pentru ca nu vor sa isi cheltuiasca toti banii castigati pe un singur activ, ca o masina. In mod esential, ei isi directioneaza banii pentru alte scopuri și achizitii.

Pentru cei care nu isi pot permite masina noua, este un bonus imens si credem ca acesta este principalul motiv pentru care leasing-ul a devenit atat de popular. Oamenii ajung sa conduca masina visurilor lor, masina pe care doresc sa o vada, o masina care este plina de cele mai recente cbeneficiii, este in siguranța, chiar daca nu si-au putut permite să o cumpere.

Economiseste bani pe taxa de drum

Modul in care construim si proiectam autoturisme devine mai inteligent si mult mai ecologic. O data cu introducerea masinilor hibride si electrice se vede o schimbare vasta a preturilor pentru taxa pe masina, deoarece este dependenta de numarul de emisii de CO2  care aduce dezavantaje. Lucrand pe un sistem de banda fiscala, cu cat este mai mult CO2 emis de masina ta, cu atat este mai mare impozitul pe mașina.

Cu cat emisiile sunt mai reduse, cu atat costul este mai mic. Autovehiculele sunt acum construite pentru a da emisii reduse sau inexistente, ceea ce inseamna ca multe masini noi sunt scutite de taxele rutiere, economisind sume uriase de bani pe an in comparatie cu masinile vechi, second-hand. Este cu siguranta ceva de luat in considerare.

Nu trebuie sa te ocupi de deprecierea valorii autovehiculului

Acesta este probabil cel mai mare factor datorita caruia oamenii incep sa se indrepte mai degraba spre leasing decat pentru cumparare. De indata ce o masina noua paraseste curtea, valoarea sa se va deprecia in fiecare an. Conform specialistilor, pana la sfarsitul primului an, o masina va pierde aproximativ 40% din valoarea sa.

Pana la trei ani, masina medie va pierde aproximativ 60% din valoarea sa. Aceste cifre, evident, difera masiv in functie de ce masina este, de numarul de kilometri pe care il conduci si de eficienta consumului de combustibil. Aceasta depreciere incetineste dupa primii cativa ani, dar din nou este cu siguranța un factor de studiu atunci cand cumparati.

Cu leasing, nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu acest lucru, si de fapt, ratele de leasing, de asemenea, iau in considerare, de obicei, aceasta depreciere a valorii masinii.

Fluxul de numerar

Multe oferte de inchiriere in zilele noastre vin adesea ca un pachet care poate include taxe rutiere, asistența rutiera, garantie si chiar asigurare. Toate incluse intr-o singura rata lunara.

Nu numai ca acest lucru este un bonus imens pentru persoanele care nu doresc ca toate aceste plati sa iasa separat si la momente diferite, dar este adesea mai ieftina, deoarece companiile de leasing se vor stradui sa va obtina cel mai mic pret lunar pentru ca preturile lor de inchiriere sa fie competitive . Desi nu se pot economisi sume masive de bani, cu siguranta va ajuta la fluxul de numerar si la modul in care va veti gestiona finantele.

Imbunateste scorul de credit

Atunci cand inchiriezi orice masina, este obligatoriu sa treci un control de credit pentru a ti se asigura acordul. Aceasta nu inseamna neaparat ca nu poti inchiria o masina cu un credit rau, dar este posibil sa obtii o rata a dobanzii mai buna cu un scor mai mare de credit.

Daca esti in masura sa demonstrezi ca te poti ocupa si tine pasul cu platile de leasing in mod responsabil, acest lucru ar trebui sa se reflecte in scorul tau de credit de-a lungul timpului. Se merge si in cealalta directie si trebuie remarcat faptul ca, daca platile de leasing sunt ratate, acest lucru poate avea un efect negativ asupra scorului tau, la fel ca multe alte planuri de finantare.

Modul in care conduci

Poate suna nesemnificativ, dar obiceiurile de conducere si de ce folosesti de fapt mașina pot determina, de asemenea, daca va fi mai ieftin de inchiriat. Daca folosesti masina numai sporadic si nu conduci prea mult; pur si simplu mergi la locul de munca, iei copiii de la scoala si conduci la nivel local, atunci de ce sa dai o sumă imensa pentru a cumpara o masina care se va deprecia ca valoare o data cu trecerea timpului?

Multi oameni au cateva masini in gospodaria lor si adesea opteaza pentru un leasing ieftin, ieftin de inchiriat, care costa mai putin decat a cumpara altul în totalitate.

Cheltuieli de intretinere

Ultima si probabil cea mai discutata situatie este cand conducatorii auto compara intretinerea masinii in cazul unui credit financiar cu cel al leasing-ului auto. In privinta leasing-ului, aceste masini sunt, de obicei, noi sau au doar cațiva ani vechime si majoritatea vor veni cu garantie. Asta inseamna ca, daca ceva nu merge bine, poate fi reparat rapid si usor la un cost mic sau nu.

Cea mai mare diferenta in cazul cumpararii unei masini este ca, de indata ce o detii, totul este responsabilitatea ta. In general, in acei ani, masina va avea nevoie de o atentie la un moment dat si daca nu esti mecanic (daca esti norocos!), va trebui sa platesti pentru toate reparatiile si intretinerea de care masina are nevoie.

Acest lucru este in special adevarat si riscant daca este o masina second-hand, mai veche. Cu leasing, acest lucru nu este ceva de care va trebui sa va faceti griji. Termenii de inchiriere sunt in mod obisnuit in jur de 3/4 ani si este putin probabil ca ceva sa fie in neregula cu o masina noua in acel moment. In caz contrar, acesta este, probabil, acoperit, in functie de contractul de inchiriere.

Acest lucru iti va economisi o suma semnificativa de bani pe parcursul anilor, daca vei continua sa inchiriezi autoturisme noi, intrucat elimini elementul de reparare si intretinere a unei masini care, dupa cum multi dintre noi stiu, este o obligatie scumpa.