7 motive pentru a canta la o chitara clasica

7 motive pentru a canta la o chitara clasica

Chitara clasica are o problema de PR. Se pare ca nu este suficient de cool asa cum se intampla cu chitara electrica.  Rareori vezi chitaristi clasici care sa se distinga si sa iasa in evidenta.  Adevarul este ca chitara clasica este mult mai interesanta decat cele clasice. Este frumusetea pura in forma sa cea mai cruda si naturala. Iar noi iti recomandam Chitara clasica din lemn, 86 cm, marime medie perfecta pentru a invata sa canti.

Chitara clasica nu are limite

La chitara clasica poti canta o gama larga de stiluri, fie ca este clasic, latin sau chiar pop. Sunt cantareti care au reusit sa cante absolut toate genurile muzicale pe chitara clasica si trebuie doar antrenament.

Poti canta cat vrei

Exista perceptia ca chitaristii clasici sunt rigizi si lipsiti de creativitate. Si cei care canta la chitara clasica pot sa fie cu siguranta creativi si distractivi. In plus, poti canta oricand si oriunde fara sa fii conectat la o priza ceea ce este foarte important atunci cand vrei sa iei chitara la munte, cu cortul.

Nu trebuie sa renunti la arpegii si la cantatul tehnic

Esti dependent de arpegii? Traiesti si respiri 32 de note? Bun. Poti canta la chitara clasica in ce tehnica vrei. Si pentru ca, cu chitara clasica, ai cinci degete la dispozitie, nu te limitezi la o singura alegere, ceea ce inseamna ca poti face si mai multe simultan.

Poti canta solo sau intr-o trupa

Nu, chitaristii clasici nu sunt singuri insa pot fi si independenti. De cele mai multe ori intepretii canta singuri, insa pot canta foarte bine si intr-o trupa.

Chitara clasica este mai populara decat crezi

Chitara clasica a inspirat nasterea a numeroase melodii si a pieselor rock celebre, precum „Dee” a regretatului si venerabilului Randy Rhoads din albumul Ozzy Osbourne din 1980, Blizzard of Ozz, si „Mood for a Day” de Steve Howe din albumul „1971”. Chiar si trupa de rock britanica Jethro Tull si-a facut propria interpretare pentru piesa „Bourée in E minor” al lui Bach pe albumul Stand Up din 1969 .

Corzile de plastic nu distrug degetele

O problema obisnuita dupa ce canti la chitara electrica este aceea ca pielea de pe degete poate fi dureroasa iar degetele pot sa sangereze. Daca ai pielea fina pe degete vei simti cum siguranta efectul metalului asupra lor. In plus, tensiunea pe chitarele cu coarde de otel poate fi de doua ori mai mare decat pe cele clasice, ceea ce inseamna ca trebuie sa apesi pe coarde putin mai greu. Deoarece chitara clasica are coarde de nailon, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la degetele tale.

Poti canta ca vedetele rock

Chiar si cei mai buni cantareti rock canta periodic la chitare clasice si tu ii poti imita cu foarte mare succes. Tot ce trebuie sa faci este sa te simti bine si sa incerci cat mai multe melodii noi. Ai la dispozitie foarte multe tutoriale atat video cat si scrise pentru a invata piese noi.