5 motive sa ramai la iPhone 5

Daca ai deja un iPhone 5 cu siguranta te-ai gandit sa treci la un model mai nou ca de pilda iPhone 6 sau chiar lansari mai recente precum iPhone 7 sau 8. In randurile ce urmeaza vei gasi insa 5 motive pentru care sa nu renunti la vechiul telefon, mai ales daca acesta este intr-o stare buna de functionare.

Costuri de reparatie reduse – O schimbare display iphone 5 este mult mai putin costisitoare decat in cazul altor modele mai recente. Aceeasi regula se aplica si in cazul altor reparatii necesare ce pot aparea de-a lungul timpului. Piesele de schimb fiind mai ieftine decat cele pentru iPhone 8 sau X, costul reparatiei poate ajunge chiar si la jumatate in cazul “depasitului” iPhone 5.

Bineinteles, un telefon nou este mult mai putin probabil sa aiba nevoie de reparatii cauzate de uzura, dar probabilitatea ca acesta sa sufere un soc prin scapare pe jos, zgariere, etc. este la fel de mare in cazul unui iPhone X cumparat ieri ca si in cel al vechiului iPhone 5 ce are deja 2 ani de utilizare.

Dimensiunea – acesta este un criteriu subiectiv insa tendinta catre ecrane mai mari si telefoane mai masive nu este potrivita pentru toata lumea. Exista inca numerosi fani ai telefoanelor “care incap perfect in palma” datorita aspectului practic al unei dimensiuni mai reduse – este mai usor de manipulat, mai ales ca telefonul a devenit un accesoriu nelipsit in toate momentele zilei iar un telefon mai mic este mai usor de manipulat in paralel cu desfasurarea altor activitati (cum ar fi condusul, transportul unor bagaje, spalatul vaselor, etc)

Caracteristicile – desi modelele noi au adus cu siguranta imbunatatiri fata de iPhone 5 inainte de a decide sa achizitionati unul puteti petrece cateva momente parcurgand un review comparativ pentru a vedea daca noile caracteristici si functionalitati sunt elemente de care aveti cu adevarat nevoie.

Pentru un utilizator de rand ce doar navigheaza pe internet, consulta retelele sociale, initiaza si primeste apeluri si mesaje si urmareste clipuri video, un iPhone 5 ofera deja toate caracteristicile necesare astfel ca noile modele desi prezinta imbunatatiri nu ar usura cu nimic viata utilizatorului ce va continua sa desfasoare aceleasi activitati cu ajutorul telefonului.

Aspectul – din nou un criteriu subiectiv insa daca dorinta dumneavoastra este de a face o schimbare din punct de vedere a aspectului un nou model de iPhone nu va aduce modificari majore. Strategia gigantului Apple de a pastra o linie comuna a design-ului pentru a face brand-ul usor recognoscibil a dus la un grad mare de asemanare intre iPhone 5 si succesorii sai, astfel ca ati putea iesi din monotonia de a vedea acelasi telefon in fiecare zi mai degraba cu o husa viu colorata decat cu un nou model de telefon.

Pretul accesoriilor – dupa cum am mentionat in discutia despre schimbare display iphone 5, piesele de schimb sunt mai ieftine pentru modelele mai vechi iar acest lucru este valabil si in cazul accesoriilor. Daca aveti nevoie de o husa sau o folie noua, cu siguranta pretul uneia pentru modelul 5 este cu mult mai redus decat pentru modelul X.