3 strategii de preț pentru a vinde mai mult în online

Există multe strategii de stabilire a prețurilor. Cea mai bună strategie de stabilire a prețurilor pentru afacerile online depinde de mulți factori, dar oferă eficiență garantată, atâta timp cât se potrivește criteriilor publicului și profilului afacerii tale online.

Obiectivul tuturor acestor strategii de stabilire a prețurilor este de a îmbunătăți profiturile business-ului, indiferent de metodă, indiferent dacă este vorba de creșterea sumei medii de vânzare, îndepărtarea produselor mai puțin atractive din depozite sau valorificarea la maximum a relației cu potențialii clienți. Cu toate acestea, nu trebuie să pierzi din vedere faptul că acestea trebuie să fie în permanență aliniate cu obiectivul magazinului online.

Adevărul este că cea mai bună strategie de preț pentru a vinde mai mult va fi cea care se adaptează atât nevoilor afacerii tale, cât și pieței. Deci, care este cea mai potrivită strategie pentru cazul tău? Vom analiza cele 3 strategii cheie de stabilire a prețurilor pentru a vinde mai mult pe baza diferitelor obiective.

1. Intrarea pe piață: prețuri de penetrare

Dacă tocmai ți-ai lansat afacerea online pe o piață nouă sau chiar dacă abia ai început activitatea pe piață, ai nevoie ca magazinul tău online să fie cât mai atractiv pentru publicul țintă și cât mai competitiv posibil. Aici, o strategie de preț de penetrare ar fi cea mai bună opțiune.( Preţul de penetrare pe piaţă este acel preţ stabilit în momentul lansării produsului, de regulă la un nivel scăzut, în scopul cuceririi unor segmente cât mai largi.)

Acest tip de strategie se caracterizează prin concentrarea pe prețuri destul de mici, cu o rată bună de creștere, care îți va permite să intri pe o piață care este deja în mișcare, cu o primire excelentă din partea publicului. Partenerul ideal pentru aceasta ar fi o bună strategie de marketing care te va ajuta să consolidezi lansarea.

2. Vânzarea articolelor unice: prețuri „umflate”

În strategiile de stabilire a prețurilor “umflate” sau în strategiile de reducere a prețurilor, vei oferi unui articol un preț mult mai mare pe baza faptului că are un stoc foarte mic sau că este aproape exclusiv pentru magazinul tău online. Pe măsură ce apar noi concurenți, prețul va fi redus și stabilizat, creând o tendință de reglementare pe piață.

Principalul avantaj al acestui tip de strategie este că îți permite să te bucuri de profituri mult mai mari la primele vânzări. Cu o cerere care este fie în creștere, fie stabilă, vei avea o marjă de profit mult mai mare înainte de sosirea momentului când intră și competitorii în joc.

Concurența într-o afacere competitivă: reduceri directe

În cele din urmă, am ajuns la cea mai răspândită strategie dintre toate: oferte și reduceri considerabile. Acest tip de strategie de stabilire a prețurilor este cel mai frecvent, deoarece poate fi abordat în orice moment, prin campanii sau pur și simplu pentru a goli depozitul de produse care nu mai sunt atractive.

Aici, cel mai important lucru de luat în considerare este ce produse vrei să oferi la reduceri.  Acest lucru este important în orice moment și ar trebui să se bazeze pe sezonalitate sau pe orice alt factor care ar putea intra în joc, cum ar fi marjele de profit de care ai nevoie pentru a menține afacerea pe o linie constantă, rămânând în același timp competitiv.

În oricare dintre cazurile pe care le-am expus, trebuie să ai un instrument de monitorizare a prețurilor concurenților pentru a cunoaște în detaliu modul în care funcționează piața, precum și tipurile de strategii și prețurile pe care le utilizează concurenții tăi. Și cea mai utilă variantă este Pricevent. Intră pe pricevent.com și convinge-te singur!